ADIGE FORUM
Eylül 05, 2010, 09:16:27 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: FKM de KAFKAS RÜZGARLARI ESTİ…  (Okunma Sayısı 142 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yeliz
Normal Uye
*

E-Posta
« : Haziran 16, 2009, 01:08:01 ÖÖ »

6 Haziran 2009 Cumartesi akşamı “Uzunyayla Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği” nin düzenlemiş olduğu geleneksel yıl sonu gösterisi tek kelimeyle harikaydı.
Bütün Çerkesler sanki  oradaydı o akşam. 1500 kişinin katılımıyla gerçekleşen gece,
   Derneğin ileri gelen Thamade’lerinden Sayın Bahattin Zabun Çerkesce dilek ve temenni konuşması (hoh) ile  program başladı. Ardından Dernek  Başkanı Orhan ÖZMEN orada bulunan tüm misafirlere ilgi ve alakaları için teşekkür etti.

Sunuculuğunu İshak Akbay’ın yaptığı gecenin programında her yıl değişik alanlarda kurslar açıp kültürün muhafazası için uğraşan derneğin;   gençlerden oluşan “MAZE” ve  geleceğin emanet edileceği çocuklardan oluşan “Wağo” ekibi harika Kafkas oyunlarıyla izleyicilerin nefesini kesti.

Çerkes güzeli Nazan Şoray’ında konuk olduğu gecede  güzel sesiyle “Hal Hal” şarkısını seslendirdi. Daha önce “Maze” dergisinin röpörtajında aile damgalarının evdeki bir kaza sonucu kendisi küçükken kaybolduğunu ifade etmişti. O akşam Nazan Hanım’ın aile damgası, keçe üzerine işlenmiş resmi hediye edildi. “Bu gece sizlerle bir arada olmaktan dolayı inanılmaz keyifliyim. Keşke daha önceleri de gelseydim. Ne diyeceğimi bilemiyorum o kadar duyguluyum ki gözlerim doldu” dedi.

Kafkas ekibinin birbirinden güzel kıyafetlerini tasarlayan tasarımcı Zeki Beştepe  akardionuyla  müzik ziyafeti verdi.

Gecede sunulan Kafkasya’dan gelen orijinal kafkas bayan  kıyafetini Adapazarı’nın ünlü işadamlarından Nahit SERBES alırken, Çerkeslerin en gözde sanatcısı Kuşha Doğan Özden’in özel koleksiyonundan kendisinin o akşam için hediye ettiği Çerkes geleneklerinin anlatıldığı harika tabloyu da İş adamı  ve İstanbul Dostluk Kulübü Başkanı Raif BALKAROĞLU aldı.

Derneğe emeği geçenler arasında yer alan Adıge Gömlek’in sahibi Necdet demirciye plaketini Raif Balkaroğlu, Serbesler Şirketi sahibi Serhat Serbes’e çiçeğini sunucu – programcı Erdal Alkış takdim etti. Tüm Kafkas dernek başkanlarının ve bir çok bürokratın katıldığı büyüleyici gece ayakta alkışlandı.

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.058 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu